A legjobb csapat a feladatra

Ha bárki abban gondolkodik a mai világban, hogy kilép a munkahelyéről és céget alapít, vagy éppenséggel a főiskola után be sem lép sehova, hanem már a cégalapítással kezdi a karrierjét, akkor bizony iszonyatosan fel kell hogy kösse azt a bizonyos gatyát, mert manapság már közel sem elég egy jó ötlet és kitartó munka, mint az régen jellemző volt. Emlékszem, hogy a nagypapám még azt mesélte, hogy igazság szerint, hogy ha valakinek van egy kis tőkéje, van sütnivalója és kitartóan tudja végezni a munkáját, vagy azt amiben ő jó, akkor egy igen sikeres vállalkozást ki tudott alakítani az ő idejében. Ez ma már sokkal összetettebb és fűszerezettebb feladat, de az tény, hogy ezek a tényezők továbbra is szükségesek, pusztán kiegészültek.

Manapság ugyanis én biztos vagyok benne, hogy senki sem tud sikeres és folyamatos növekedést, biztos működést elérő céget alapítani úgy, hogy nem talál bizonyos feladatokra tökéletes partnereket, akár külső szolgáltatók személyében, akár belső munkatársak tekintetében. Én egy építőipari céget alapítottam, és bizony ott kellett kezdenem, hogy még mielőtt bármit is tettem volna, meg kellett keresnem a legjobb szolgáltatókat bizonyos területekre, és meg kellett őket bíznom a munkával. Ebben a tevékenységi körben például kifejezetten fontos, hogy a munkavédelmi feladatok ellátása hogyan zajlik. És itt nem csak a munkavédelmi rendszer tervezés és a munkavédelmi rendszer kiépítés feladatait kell górcső alá venni, hanem bizony mondjuk a munkavédelmi oktatás formáját és annak hatékonyságát is egyaránt.

Én mindenképpen egy olyan céget kerestem erre a feladatra, aki tökéletes munkát végez minden területen, vagyis nem csak meg tud tervezni egy valódi védelmet nyújtó munkavédelmi rendszert és ki is tudja építeni azt, hanem oktatás keretében át is tudja adni az alkalmazottaknak, hogy nekem sose kelljen attól tartani, hogy bármelyik munkatárssal végzetes probléma vagy nagyobb egészégkárosodást okozó baleset történne a munkavégzés során. Hála a jó égnek én az activesafety csapatával tökéletes partnerre leltem ezen a területen, és így csak ajánlani is tudom őket ha valakinek profi segítségre van szüksége a feladat elvégzésében.